Legi de circulație… nebune!

Haideți să vedem câteva curiozități automobilistice, precum și cele mai nebune legi de circulație!

Prima amendă a fost dată în Marea Britanie, în 1896. Un englez şofa cu viteza supersonică de 13 km/oră a ucis accidental mama a doi copii. Șoferul conducea automobilul de trei săptămâni.

Un cetăţean britanic (tot la englezi) şi-a montat la automobil un soi de ataş artizanal, expre pentru a-şi plimba un copil mic. Adta după ce tot un englez reușise să breveteze un ataș pentru motocicletă în formă de cărucior pentru copii. Un poliţist s-a crucit văzând năzdrăvănia pe stradă.
car

A oprit șoferul și-a constatat că acesta era beat cui. Curios e că pe insula britanică accidentarea unui animal se pedepseşte mai aspru decât lovirea unei persoane cu maşina, considerându-se că animalele nu cunosc regulile de circulaţie.

Cea mai mare amendă pentru încălcarea legilor circulaţiei a fost plătită de finlandezul Jussy Salonoya, care circula cu 200 km/h, în încercarea de-a testa la etrem performanţele noul său Porsche prin Helsinki. El achitat 170.000 de euro. Un mizilic, cât a dat pe mașină atât a dat și pe amendă. Ar trebui să fie recunoscător polițiștilor, deoarece, inițial, amenda lui era de… 650.000 euro. Nu 65.000, ci șase sute cinci zeci de mii de euro. De banii ăștia își lua palat în Franța plus o plajă privată în Croația!

În California, dacă ai încălcat regulile de circulaţie, poţi alege între a plăti amenda sau a vizita morga, unde vei vedea autopsierea cadavrelor aduse în urma accidentelor auto, timp de o zi întreagă. Mulți aleg ce-a de-a doua varianță, însă tot ei au de suferit. Asta deoarece vor trebui să scoată banii de amendă după ce li se face rău la morgă.

Americanul Daniel Smith poate scăpa de amenzi, fiindcă şi-a înregistrat numele la Oficiul de Mărci şi Brevete, astfel încât nicio altă persoană nu-l poate folosi. Dacă un poliţist îi scrie numele în procesul verbal, Smith îl poate da în judecată pentru încălcarea dreptului la proprietate intelectuală. Și se pare că nu-i singurul care s-au prin de șmecherie, alți câțiva făcând același lucru până s-a schimbat legea. Însă acești oameni au rămas în continuare cu țidula la mână. Sper să nu citească daniel blogul meu…

La intrarea într-un oraş mexican, primarul a odonat să se afişeze următoarea inscripţie: “Şofaţi cu atenţie! Aici nu există spital, farmacie şi niciun medic. Drum bun!”. Tot aici, n-ai permisiunea de a călări un măgar fără autorizaţie. Există un permis special pentru a conduce animalul, care conţine fotografia proprietarului şi a măgarului său. Asta după ce măgarul a fost simbolul neoficial al țăranului mexican, timp de sute de ani.

În Arabia Saudită, femeile nu au permisiunea de a şofa, deşi pot cumpăra automobile pe numele lor. La volan nu va sta proprietara, ci un bărbat care să aibă carnet de şofer. Dacă acesta încalcă vreo lege a circulaţiei, amenda trebuie plătită de proprietarul autovehiculului, adică de femeie. Mă întreb cum se întâmplă dacă o proprietară de firmă de taxi merge către casă cu un taxiul al firmei, iar șoferul are un accident.

Văzând atâția tâmpiți pe lumea asta, care nu știu cum să se “sinucidă” mai repede, îmi aduc aminte de vorbele unui prieten:
– Îmi deschid firmă de pompe funebre mă! Confecționez cruci, monumente funerare, jerbe de flori, sicrie, tot tacâmul. Nu mi-o lua în nume de rău, însă cu toții avem nevoie de asta, până la urmă.

Și-avea dreptate omul. Din 3 afaceri, doar asta cu pompele funebre îi merge bine. Celelalte două le-a închis după ce-au tocat o groază de bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *